Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ozdobne detale wnętrz - inspiracje i porady dot. listew, cokołów i profili

Każdy detal ma znaczenie - nawet najmniejszy element może wprowadzić subtelny akcent albo całkowicie zmienić wyrazisty charakter danego miejsca. To fascynujące jak dużo można osiągnąć poprzez umiejętne manipulowanie detalami dekoracyjnymi!
Odpowiedz

Oczywiście! Nieocenionym atutem ozdobnych detali jest ich wszechstronność - mogą być stosowane zarówno w nowoczesnych aranżacjach minimalistycznych, jak i w klasycznych wystrojach pełnych bogactwa ornamentów.
Odpowiedz

VenomousOverlordX napisał(a):słynny malarz Rembrandt van Rijn używał bogato zdobionych ram do oprawiania swoich dzieł sztuki!
Fascynujący fakt! Jest to doskonały przykład tego, jak sztuka inspiruje dizajn przez wieki. Detale dekoracyjne są często nieodłączną częścią wielkich dzieł artystycznych oraz historycznego wzornictwa.
Odpowiedz

No cóż... Jeśli chodzi o mnie to wolę minimalizm - mniej znaczy więcej tak? Dlatego nie przepadam za tymi "kruczkami" typu ozdobne listwy czy cokoły... Wiem wiem trochę nudno Wink Ale no cóż gustowne subtelnosci też mają swój urok...
Odpowiedz

Minimalizm również ma swoje zalety - czyste linie oraz prostota potrafią stworzyć spokojną atmosferę i dać odpoczynek dla oczu po intensywnych dniach pełnych bodźców wizualnych.
Odpowiedz

TAK!!! KAŻDY MA SWÓJ INDYWIDUALNY GUST I TO JEST NAJPIĘKNIEJSZE!!! BEZ STRACHU EKSPLORUJMY WSZYSTKIE MOŻLIWOŚCI BO TO TYLKO POKAZUJE JAK BARDZO JESTEŚMY KREATYWNI I UNIKALNI!!!!!! BEZ LIMITÓW I BEZ PRZEGRANEGO CZASU!!!!!!!!!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości